בלוג שטיבל לפיתוח אפליקציות חכמות

תהליך הפיתוח

כאשר ניגשים לפיתוח אפליקציה חשוב לשים לב לכל שלבי התהליך - קיצורי דרך יכולים לפגוע בתוצר הסופי ולגרום לאפליקציה שלכם להתרסק עוד לפני שהמריאה.
הנוסחה לפיתוח אפליקציה מוצלחת

אז מה הם השלבים שצריך לעבור בפיתוח אפליקציה?

א. בחינת רעיון
הבהרה – אנחנו לא בוחנים רעיונות ולא נותנים המלצות האם הרעיון שלכם יכול להצליח, וכמה יעלה לבנות אותו. אבל, אם קמתם בבוקר עם רעיון נפלא להפוך את העולם באמצעות אפליקציה חדשנית שאף אחד לא חשב עליה קודם, רגע, רגע, עצרו, אתם בטוחים שאף אחד לא חשב על זה קודם? ניסיון רב שנים לימד אותנו שבהרבה מאוד מן המקרים הרעיון פחות או יותר כבר קיימים, רק שצריך לדעת לחפש אותם נכון, וחשוב להדגיש כאן גם אם לא מצאתם זה לא אומר שלא יושב כעת צוות פיתוח במרומי מגדל משרדים ושוקד בדיוק על רעיון דומה לשלכם, אך למרות שייתכן ותמצאו את הרעיון קיים, תחשבו טוב שוב על הרעיון וייתכן שאם תעשו סוויטש קטן, יש לכם כבר מוצר אחר ושונה לגמרי להציע לשוק. אם קשה לכם לחשוב על כך פנו לחברה שעוסקת בפיתוח אפליקציות, אם לחברה יש מספיק ניסיון היא תוכל לתרום לכם המון מהנסיון שלה.

בשלב בחינת הרעיון אפשר להבין ולהעריך את היקף הפרוייקט, כמה זמן עבודה נדרש? כמה כוח אדם צריך להשקיע? מהי הערכת התקציב להשקעה בפרוייקט? רק אם עברתם את השלב של בחינת הרעיון בהצלחה, ואתם מוכנים להתקדם בפרוייקט אפשר להתקדם הלאה.

ב. אפיון 
אפשר לומר שהשלב הכי חשוב בפיתוח אפליקציה הוא שלב האפיון, היות ובו נקבע כל התכנון העתידי של האפליקציה, דמיינו לעצמכם שאתם בונים בניין של עשרים קומות, ברור לכם שאין אפשרות לעשות צעד ראשון ללא תכנית אדריכלית המגדירה במדוייק כל שלב בתהליך עד לקבלת המפתח, וזה בדיוק מה שעושים בשלב האפיון, ככל שהאפיון יותר מפורט ומדוייק תוכלו לקבל תמונה מדויקת של התוצר הסופי, וכך גם המתכנתים שיבצעו את הפיתוח ידעו לבצע בדיוק את הנדרש ולא בערך.

יתרה מכך, במידה והאפליקציה שלכם מורכבת זה בדיוק השלב שבו ניתן לפרק את האפיקציה לפיתוח מודולרי בשלבים, על מנת לאפשר השקה רכה ומהירה בשוק, ותוך כדי לשחרר גרסאות נוספות עם פיצ'רים מתקדמים, ואפשרויות מורחבות באפליקציה.

בתהליך אפיון האפליקציה שלכם אתם יושבים עם מומחה לאפיון מערכות ועם ניסיון רב שנים בפיתוח תוכנה, השילוב של שני התחומים יחד מאפשר להציע לכם פתרונות יצירתיים עם אפשרויות פיתוח שלא הייתם מודעים אליהם, ומצד שני חשוב לא פחות מגבלות שצצות מצד חברות כמו גוגל ואפל והצעת פתרונות מתאימים.

ג. עיצוב UI/UX
עדיין לא נכתבה שורת קוד אחת, אך כאן מתחיל החלק המעניין מבחינתכם בפיתוח האפליקציה היות וכאן אתם כבר רואים את המסכים האמיתיים של האפליקציה איך יראו בשלב הסופי של הפיתוח.

בשלב העיצוב מעצבים גרפיים בונים את כל המסכים ואת כל התהליך שמשתמש באפליקציה אמור לעבור משלב ההתקנה של האפליקציה על הטלפון ועד לסיום פעולת הרכישה/ההזמנה/כל פעולה או מטרה שהאפליקציה תעשה. העיצוב הגרפי נשען כמובן על שפת המותג של הלקוח, ולוקחת בחשבון את כל המגבלות ואת כל הדרישות שעלו בשלב האפיון. בחלק זה של התהליך בדרך כלל יש פינג פונג בין המעצבים ללקוח עד שמגיעים לגרסא הסופית המוסכמת על הצדדים. בסיום התהליך הלקוח מקבל קישור שמדגים בדיוק איך האפליקציה תתנהג לאחר סיום הפיתוח.

ד. תכנות מערכת ניהול
שלב התכנות מורכב מכמה חלקים, ברוב האפליקציות נדרש לשלוט על המידע באמצעות מערכת ניהול אינטרנטית מוגנת עם שם משתמש וסיסמא, ורק למנהל האפליקציה יש גישה אליה, מערכת הניהול מאפשרת לשלוט על כל התכנים באפליקציה, תמונות טקסטים, מידע על לקוחות, עסקאות, תשלומים, ועוד. ישנם אפליקציות המורכבות מהיררכיה של כמה סוגי משתמשים, ומשתמשים בדרגה מסוימת יקבלו גישה רק באמצעות ממשק WEB, וישנם שיקבלו גישה באמצעות האפליקציה, הכל בהתאם לאפיון הראשוני שסוכם עם הלקוח.
במערכת ניהול המנהלת תשלומי לקוחות ניתן להוציא דוחות על בסיס יומי / חודשי על כל תשלומי הלקוחות. בנוסף, ניתן לשלוח הודעות ללקוחות מתוך מערכת הניהול. ניתן גם לשלוח הודעות Push Notification למשתמשי האפליקציה באמצעות מערכת הניהול.

ה. תכנות לאנדרואיד ואייפון
תכנות צד לקוח שזה בעצם המוצר הסופי שיותקן על גבי הסמארטפון יכול להתבצע רק אחרי כל התהליך שרשמנו לעיל, היות ויש בו שלבים של שליפת נתונים מבסיס הנתונים של האפליקציה הנמצא בענן, או לחלופין הכנסת נתונים בהתאם לאופי ומטרות האפליקציה, תכנות אפליקציה בין אם זה לאנדרואיד ובין אם זה לIOS דורש הכרה של כל חוקי החברות גוגל ואפל כיצד צריך לתכנת נכון את האפליקציה, ובמידה ולא עומדים בכללים הנכונים, האפליקציה לא תאושר להצגה בחנויות האפליקציות. גם אם עמדנו בכל החוקים חשוב לדעת שינם הרבה פעמים אופציות מבוקשות על ידי לקוחות אשר לא ניתנות לביצוע בגלל מגבלות של גוגל או אפל, לדגומא: בעבר היה ניתן לבצע הקלטת שיחות באפליקציה שפועלת ברקע רק במכשירי אנדרואיד, כעת יש הוראה של גוגל שבאפליקציות חדשות לא יתאפשר הקלטת שיחות, ואפליקציה שמבצעת פעולה כזו לא תאושר יותר להורדה. כך יש עוד הרבה דוגמאות ונדרשת הכרה עמוקה עם חוקים אלו.

ו. בדיקות
בסיום תכנות האפליקציה נדרש להפעיל צוות בדיקות QA (גם בממשק האייפון – פיתוח אפליקציות לאייפון וגם בממשק האנדרואיד – פיתוח אפליקציות לאנדרואיד), שיבצע מספר בדיקות. א. בדיקה שכל הנכתב במסמכי האפיון ועיצוב האפליקציה אכן בוצעו והעיצוב הוטמע בהתאם להוראות מחלקת העיצוב. ב. כתיבת והרצת תסריטי בדיקות על כל התהליכים שמשתמש פוטנציאלי באפליקציה אמור לעבור מתחילה ועד סוף. ג. ביצוע בדיקה מקיפה במכשירי אנדרואיד ואייפון שונים ועם גרסאות מערכות הפעלה שונות על מנת לוודא שאין תקלות, הרבה פעמים מוצאים שבפיתוח טיפלו יפה בגרסת מערכת הפעלה נוכחית, אך נדרשת התאמה למערכות הפעלה עם גרסאות ישנות יותר. בסיום תהליך הבדיקות צוות הבדיקות מחזיר לשולחן הפיתוח דו"ח בדיקות עם סימון מסודר של כל התקלות שהתגלו בשלב הבדיקות, ונדרש מצוות הפיתוח לטפל בכל הבאגים שהתגלו, וכך חוזר התהליך עד להשלמתו. כעת ניתן לשלוח ללקוח גרסא של האפליקציה לבדיקה לפני עליה לחנויות האפליקציות.

ז. העלאה לאוויר
בשעה טובה נתן הלקוח את אישורו שהאפליקציה עונה על הדרישות ופועלת כנדרש, ניתן להתחיל רישום של האפליקציה בחנויות. יש לפתוח בתהליך רישום מקביל בחנות של גוגל ואפל, זהו תהליך שיכול לקחת מספר ימים וגם חודש תלוי באם האפליקציה מתנגשת עם החוקים של גוגל / אפל, קורה לפעמים שבשלב הפיתוח פעולה מסוימת היתה מותרת וכשמגיעים לעליה לאוויר יוצא חוק חדש שאוסר את אותה פעולה, ואז צריך לבצע שינויים באפליקציה עד להבאתה לאישור סופי והצגתה בחנויות.

ח. שיווק האפליקציה
כעת לאחר הופעת האפליקציה בחנויות ניתן להתחיל להפיץ את האפליקציה במגוון עורצי שיווק, כל אפליקציה וערוצי השיווק המתאימים לה, יש אפליקציה שקהל היעד שלה הם הורים צעירים בגילאי 25-40, ולכן יש לנקוט בפעולת שיווק מסוג מסויים, ואילו אפליקציה שקהל היעד שלה הם ילדים בגילאי 6-10 דרכי השיווק שלהם שונים בתכלית.

 

אנו מקווים שהעשרנו אתכם בידע והבנת התהליך של פיתוח אפליקציה, אם יש לכם עוד שאלות על פיתוח אפליקציות, מוזמנים לפנות אלינו.

מנחם ודן

שותפים לדרך כבר למעלה מעשרים שנה, ומומחים טכנולוגיים לפיתוח אפליקציות מדהימות, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום ולאתגר אותנו.

חברה לפיתוח אפליקציות

פיתוח אפליקציות ועוד הרבה

צריכים אבא ואמא לאפליקציה שלכם? אנחנו הכתובת עבורכם, משלב הרעיון עד לפרסום בחנויות.
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות

שאלה?
כתבו לנו!