בלוג שטיבל לפיתוח אפליקציות חכמות

קידום אפליקציות

למרות שקידום אפליקציות (Appstore Optimization או ASO בקיצור) הוא תחום חדש יחסית, מבחינות מסוימות הוא דומה לתחום של קידום אתרים אורגני קלאסי.
המדריך המלא לקידום אפליקציות

בין אם נרצה ובין אם לא, האפליקציות מהוות חלק בלתי נפרד מרשת האינטרנט כיום וקידום של אתר רספונסיבי בגוגל אינו תמיד מספיק. למשל, כאשר גולש מחפש מתכונים לחגים, יכול מאוד להיות שהוא יתחיל את החיפוש בחנות האפליקציות של גוגל (Google Apple) או זו של אפל (Appstore). מעבר לזאת, לאפליקציות יש יכולות בלעדיות כמו למשל גישה למצלמה או ל-GPS של המכשיר.

למרות שקידום אפליקציות (Appstore Optimization או ASO בקיצור) הוא תחום חדש יחסית, מבחינות מסוימות הוא דומה לתחום של קידום אתרי אינטרנט בגוגל, וזאת מכיוון שבשני המקרים אנחנו רוצים בסופו של דבר להעלות את החשיפה במנוע החיפוש בו משתמש הגולש ואת מספר הכניסות לאת מספר ההתקנות של האפליקציה. בהקשר של אפליקציות, הגולש צריך לבצע פעולה כפולה מכיוון שכניסה לעמוד של האפליקציה לא מתקינה אותה באופן אוטומטי.

מהם הגורמים המשפיעים ביותר על ביצועי האפליקציה בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל?

סקר של מפתחי הכלי "TheTool" המסייע לקידום אפליקציות, חושף כי קיים דמיון רב בין הפקטורים החשובים ביותר בשתי החנויות (פיתוח אפליקציות לאייפון, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד): שם האפליקציה/כותרת המשנה (באפסטור) / תיאור ותיאור קצר (גוגל פליי) עמודים בשפות מקומית .

נפח ההתקנות באפסטור קיים גם שדה מילות מפתח שהינו חשוב ביותר, ואפילו מספר ההתקנות עבור כל מילת מפתח שהגולשים מחפשים נלקחת בחשבון בדירוגים. לעומת זאת, בגוגל פליי גם הכתובת תחתה יושבת האפליקציה משנה, כך שחשוב לבחור בשם המתאר אותה היטב (באופן דומה לכתובת של אתר בדפדפן).

כאשר מדברים על הפקטורים החשובים ביותר להמרה (לחיצה והתקנה), אפשר לראות כמה נקודות דמיון ושוני בין שתי החנויות באפסטור לצילומי המסך יש את החשיבות הגבוהה ביותר ואילו בגוגל יש להן את החשיבות הקטנה ביותר (באופן יחסי לעומת שאר הפרמטרים החשובים).
בשתי החנויות יש לדירוגים של המשתמשים והאייקון של האפליקציה חשיבות גבוהה. מלבד הדירוגים, גם התוכן של הביקורות חשוב.


למרות שגם בגוגל פליי ניתן לצרף ווידאו, נראה כי החשיבות שלו קטנה יחסית לעומת החנות של אפל
בגוגל פליי קיימת גם אפשרות להוסיף גרפיקה המזכירה את תמונת השער בפייסבוק בשם Featured Graphic. אם מעלים סרטון, זוהי התצוגה המקדימה שלו.
באופן לא מפתיע, בשתי החנויות יש חשיבות לגרסה המקומית של עמוד האפליקציה, במיוחד כאשר התרגום האוטומטי יכול לגרום ליותר נזק מתועלת (משהו שכמעט כל משתמש אנדרואיד נתקל בו).

אחרי שהבנו מהם הפקטורים החשובים ביותר עבור קידום אפליקציות, נעבור על כל אחד מהם בנפרד:

מילות מפתח באופן לא מפתיע, מילות המפתח הן אחד הדברים הראשונים שנצטרך לבדוק. אחרי שנרשום לעצמנו את כל מילות המפתח שנראות לנו רלוונטיות ואנחנו בתוך משתמשים היינו מחפשים, יגיע הזמן בו יהיה עלינו לעשות מחקר מתחרים ולראות באילו מילות מפתח הם משתמשים בתיאורים ובכותרות שלהם. אפשר לעשות זאת בצורה ידנית ולהסתייע בהצעות לאפליקציות קשורות, אך יש גם תוכנות שעושות זאת.

תוכנות כמו "TheTool" מציעות בין היתר הצעות למילות מפתח ובדיקת דירוגים (באופן דומה לגוגל). הן יכולות גם להעריך כמה קשה להתברג על כל אחת ממילות המפתח האלו. חלק מהן מציגות גם את הדירוגים של האפליקציות הפופולאריות ביותר בצורה קלה יותר להבנה מאשר בחנויות עצמן.
לחילופין, אם אתם מריצים קמפיין של אפליקציה ממומנת, ייתכן כי תוכלו להשיג מידע יקר ערך דרך הדוחות שאתם מקבלים.

בסופו של דבר, רשימת מילות המפתח צריכה להיות באורך סביר (לא יותר מכמה עשרות לכל היותר), אחרת הצפיפות שלהן תהיה גבוהה מדי והדבר עשוי יהיה דווקא לפגוע בדירוגים.

  • מידע מטא ומילות מפתח בראש ובראשונה: בכל מה שנוגע לשם של האפליקציה, חשוב לזכור שהכותרת אותה אתם מגדירים יכולה לכלול גם מעין סלוגן קצר. לדוגמה, הסלוגן של וויז הוא "ניווט קהילתי, מפות ותנועה". כמו שאתם יכולים להתרשם, יש כאן למעשה רשימה חכמה של מילות מפתח שגם מסבירות לגולש בדיוק מה עושה האפליקציה. באפסטור האורך הוא מוגבל יחסית (30 תווים בלבד) ואילו בגוגל פליי הוא ארוך יותר (באזור ה-50).
  • כותרת המשנה או התיאור הקצר: חשוב להשתמש במילות מפתח, אך רצוי שהן יהיו שונות מאלו שכבר השתמשתם בהן. מלבד זאת, נסו להסביר לגולש בקצרה מהו הערך המוסף שהאפליקציה תיתן לו לעומת אפליקציות אחרות, בהנחה שלא כל הגולשים ימשיכו לקרוא את התיאור המלא. באופן לא מפתיע, גם כאן החנות של גוגל נדיבה יותר בארוך (30 תווים מול 80).
    אורך התיאור שונה למדי בין שתי החנויות: בעוד בגוגל פליי יש לו השפעה על הדירוגים, באפסטור הוא אלמנט ויזואלי בלבד. בכל מקרה, מכיוון שבשתי החנויות רק השורות הראשונות מוצגות אם המשתמש לא פותח את התיאור המלא, הן ללא ספק החשובות ביותר ועליכם להתרכז בהן.
  • אמצעים ויזואליים: האמצעים הוויזואליים כמו צילומי מסך, וידאו והאייקון לא משפיעים כמובן על הדירוגים, אבל הם יכולים לעשות הבדל של שמיים וארץ בכל מה שנוגע לאחוזי הפתיחה של דף האפליקציה וההתקנות שלה. לדוגמה, האייקון חייב לשדר את ה"וייב" המתאים עבור קהל היעד העיקרי מבחינת צבע, צורה, לוגו פנימי וכו'. למשל, צבע שמתאים לאפליקציות בתחום הפנאי הוא בדרך כלל צבע רגוע כמו כחול או ירוק בהיר, ולעומת זאת אפליקציות כמו משחקים בדרך כלל כוללות מגוון גדול של צבעים בוהקים.
  • צילומי מסך: מבחינת צילומי המסך, קל מאוד ליצור סיפור, בדיוק כמו זה אותו אתם יוצרים באינסטגרם המציג את הזרימה הטבעית של האפליקציה כפי שגולש מן השורה היה משתמש בה. נסו להציג כמה שיותר תכונות של האפליקציה במקום המוגבל שיש לכם, וזכרו שגם כאן הצילומים הראשונים הם החשובים ביותר. על גבי הצילום רצוי ואף מומלץ להוסיף תיאורים קצרים וקריאה לפעולה.

בעוד האפסטור מאפשרת להעלות עד שלושה סרטונים שונים, בגוגל פליי יש מגבלה לסרטון אחד בלבד (שהוא למעשה סרטון יו-טיוב) באורך קצר ביותר של 30 שניות. לכן, אם אתם רוצים לשמור על אחידות בין שתי החנויות, בחרו 3-5 תכונות שאתם רוצים להדגיש, ולא יותר מכך.

על מנת למצוא אילו אלמנטים עובדים הכי טוב, חשוב לבצע מבחנים בהם כל פעם מחליפים אלמנט אחד באלמנט דומה ורואים כיצד השינויים האלו משפיעים על הביצועים (לדוגמה, אייקון או תמונת הכותרת). בגוגל אפשר לעשות זאת דרך כלי המפתחים, אך באפסטור זה לא תמיד אפשרי, ולכן לפעמיים עדיף לבצע שינויים בדפי הנחיתה של המודעות או אתר האינטרנט של האפליקציה.

  • ביקורות ודירוגים: אמנם אין לכם את היכולת לשלוט במה שהגולשים ירשמו על האפליקציה (מלבד לפתח את האפליקציה הטובה ביותר שאתם יכולים…), אבל כן חשוב שתגיבו לגולשים. אם התגובה שלילית, פנו את הגולש ונסו להבין מהי הבעיה או התייחסו לתכונה שהוא רוצה לראות בעדכון הבא. אם התגובה חיובית מאוד, אף פעם לא מזיק להגיד תודה…

ברוב האפליקציות היום ניתן לבקש דירוג מן הגולשים, ופה התזמון הוא חשוב ביותר : ככל שהאפליקציה מורכבת יותר, כך סביר להניח שלגולש ייקח זמן רב יותר להפיק ממנה את המרב, ולפעמיים יכול להיות שהוא ישנה את דעתו אחרי שישלם עבור תכונות נוספות (לדוגמה, במשחק בו יש רק שלב אחד בחינם). הפעילו את הבקשה בזמן המתאים, לא מאוחר מדי ולא מוקדם מדי. אם הגולש לא מגיב, חכו כמה ימים או מספר הפעלות לפני שתבקשו ממנו לדרג שוב.

  • מעקב ומדידה: הנתונים היבשים לא תמיד מספקים את התמונה המלאה. נסו לזהות מצבי קיצון כמו למשל מספר כניסות גבוה ומספר התקנות נמוך, מה שיכול להעיד על אופטימיזציה לא טובה. לעומת זאת, מספר כניסות נמוך מאוד יכול להצביע על דירוגים נמוכים או כותרת לא מספיק מושכת.

אל תשכחו לבדוק גם את היחס בין הנתונים האורגנים אל מול הממומנים בקטגוריות הרלוונטיות ביותר אליכם. לעיתים יכול להיות שאתם משקיעים יותר מדי כסף במילות מפתח שקל לקדם באופן אורגני או ההפך : מבצעים יותר מדי שינויים רק על מנת להתברג על מילות מפתח מאוד תחרותיות שעדיף לכם לקדם באופן ממומן ואחוזי ההמרות שלהן יהיו גבוהים.

למידע נוסף על: פיתוח אפליקציות מובייל | פיתוח אפליקציות לאייפון | פיתוח אפליקציות לאנדרואיד

מנחם ודן

שותפים לדרך כבר למעלה מעשרים שנה, ומומחים טכנולוגיים לפיתוח אפליקציות מדהימות, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום ולאתגר אותנו.

חברה לפיתוח אפליקציות

פיתוח אפליקציות ועוד הרבה

צריכים אבא ואמא לאפליקציה שלכם? אנחנו הכתובת עבורכם, משלב הרעיון עד לפרסום בחנויות.
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
שקופית קודמת
שקופית הבאה

שאלה?
כתבו לנו!