בלוג שטיבל לפיתוח אפליקציות חכמות

פיתוח אפליקציות – הכירו את הגורמים המעורבים בתהליך

פיתוח אפליקציה הינו פיתוח הדרגתי, שלוקחים בו חלק מספר אנשי מקצוע איך מתחילים לפתח אפליקציה ומיהם אותם גורמים המקצועיים המעורבים בפיתוחה?

המון פעמים מייחסים את הצלחתה של אפליקציה אך ורק למתכנת, אך האמת היא שהאפליקציה היא גם פרי יצירתם של מעצבים, אנשי אסטרטגיה ובודקי תוכנה.

פיתוח אפליקציה – מי הגורמים המקצועיים המעורבים בפיתוחה?

מתכנת האפליקציות, הכירו:

הגורם המקצועי החשוב ביותר הוא מתכנת האפליקציות. הוא זה שלוקח את הרעיונות שלכם ויוצק אותם אל תוך יישומון שלבסוף ייהנו ממנו משתמשי הקצה. מתכנת האפליקציות עובד עבור עסקים ועבור פרטיים, ואחד הדברים החשובים ביותר שיש להבטיח הוא את ניסיונו. מפתח מנוסה יודע להתמודד אל מול אתגרים, לחשוב צעד אחד קדימה וגם לספק תוצרים בזמנים אידיאלים.

העיצוב הגרפי של האפליקציה

אולי אתם חושבים על העיצוב כ"עיצוב" בלבד שמטרתו רק אסתטית, אך החוויה הוויזואלית של המשתמשים משפיעה על החוויה שלהם באופן ישיר. בהתאם לקהל היעד שלכם ולאופי האפליקציה, יבחרו הצבעים שיובילו אותה.

עיצוב נכון יכול להחמיא מאד ליישומון ולכל סוג תוכן שיש בו, בעוד עיצוב שאינו תואם את המשתמשים, יכול לפגוע בדירוגו. תוכלו לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם המעצב, אך כדאי בהחלט לאמץ את המלצותיו המבוססות על שלל פרוייקטים קודמים שהוכתרו כהצלחה.

מעצב חווית המשתמש

לצד המעצב הגרפי, גם ישנו מי שמעצב את חווית המשתמש. כבר לאחר השימוש הראשון של המשתמש, הוא יקבע האם הוא משאיר את האפליקציה במכשיר או מסיר אותה. על מנת למנף את הסיכויים שהוא אכן ימשיך לעשות בה שימוש, חשוב להבטיח תנועה זורמת והרמונית בתוכה. כשם שחשוב להבטיח אינטראקציות נעימות בין בני אדם, כך גם חשוב עם מערכת היחסים שבין המשתמש לאפליקציה. חווית המשתמש שמה דגש על מהירות התגובה, המעבר החלק בין החלונות, היכולת לבצע פקודות ומינימום תקלות.

בדיקת איכות לאפליקציה – QA

שניה לפני שתתחילו לספור את כמות ההורדות, תתבצע בדיקת ה-QA ( גם לממשק האייפון – פיתוח אפליקציות לאייפון וגם לממשק האנדרואיד – פיתוח אפליקציות לאנדרואיד). הבדיקה היא מעין סריקה שמטרתה לאתר או לשלול באגים שונים באפליקציה. בבדיקה שכזו מריצים את האפליקציה במה מכשירים, כמה פעמים ועל ידי מספר בודקים. גם תקלה קטנה זוכה לתשומת לב מלאה, והיא מתוקנת לפני השקת האפליקציה ושליחתה לאישור בחנות היישומונים.

שלבים מרכזיים בפיתוח האפליקציה – כך יוצאים לדרך:

1.רעיון. המתכון הסופי יגובש בעבודה משותפת מולכם, אך חומר הגלם הוא לגמרי האחריות שלכם. הרעיון שלכם יכול להיות גם גולמי לחלוטין, כזה שצריך לעבד אותו ולדייק אותו – בשביל זה אנו כאן.
עם זאת, חשוב שיהיה לכם ויז'ן בסיסי באשר לאפליקציה עליה אתם רוצים לעבוד.

2.תקציב. עם תקציב בלתי מוגבל באמת שאפשר לעשות הכל, אך מרבית האנשים רוצים לתחום את פיתוח האפליקציה בתוך מסגרת תקציבית ברורה. אנחנו מאמינים שתקציב דווקא חשוב, זאת מאחר והוא יוצר תיעדוף בין מה שחשוב ובין מה שממש לא.
התקציב שלכם תוחם גם אותנו בתוך גבולות ברורים, וכך העבודה הופכת מדוייקת ומסודרת יותר.

3.הגדרת מטרות וציפיות: האם הצלחה מבחינתכם תבוא לידי ביטוי בכ-10,000 הורדות או ברווח כספי מסוים? הגדרת המטרת שלכם חשובה, והמון פעמים היא גם זו המשפיעה על התכנית האסטרטגית ועל פיתוח האפליקציה.

לדוגמא: ישנם לקוחות שמראש מגדירים כי הם רוצים לפתח אפליקציה למערכת ההפעלה IOS. לאחר שהם מגדירים הצלחה בכ-200,000 הורדות, אנו מבינים יחד כי בהתאם לקהל היעד שלהם, מדובר על מספרים שאינם סבירים.

כך, מתקבלת החלטה אחרת והיא לפתח את האפליקציה לשתי מערכות ההפעלה, וכך להגדיל את הקהל שייחשף ליישומון.


מנחם ודן

שותפים לדרך כבר למעלה מעשרים שנה, ומומחים טכנולוגיים לפיתוח אפליקציות מדהימות, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום ולאתגר אותנו.

חברה לפיתוח אפליקציות

פיתוח אפליקציות ועוד הרבה

צריכים אבא ואמא לאפליקציה שלכם? אנחנו הכתובת עבורכם, משלב הרעיון עד לפרסום בחנויות.
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
אפליקציות שיצאו מכאן לשוק
אתם מוזמנים לראות
שקופית קודמת
שקופית הבאה

שאלה?
כתבו לנו!