כבר זמן רב שאתם מרגישים שיש לכם רעיון נפלא לאפליקציה שעתיד לשנות את חייהם של המוני משתמשים. בשלב הראשוני, כל שיש לכם הוא חזון ורצף של תמונות שחולפות בראשכם. על מנת שתוכלו להתקדם עם הרעיון שלכם, בין היתר באמצעות גיוס משקיעים, עליכם להציג רעיון מוחשי יותר – אב טיפוס. כשם שמוצרים שונים מתחילים את דרכם כאב טיפוס, כך ישנה חשיבות גם לפיתוח אפליקציה מקדימה שתהיה מעין גרסת דמו.
שפע יתרונות לפיתוח אב טיפוס לאפליקציה
באמצעות אב טיפוס לאפליקציה, אתם יכולים ליהנות משלל יתרונות:
- ראשית, מדובר על אפליקציה שניתן להציג למשקיעים
- ניתן לקבל התרשמות ראשונית מעיצוב האפליקציה
- התרשמות ראשונית מתפעול האפליקציה
- איתור תקלות וכשלים אפשריים עם השימוש בה
- קבלת חוות דעת מקהל משתמשים נסיוניים
- צפי לעלויות שונות (בעיקר איך ניתן להוזיל את העלויות)
אפליקציית אב טיפוס – האם באמת צריך אותה?
כעת, בוערת בכם תשוקה גדולה ורצון עז להנגיש את האפליקציה למיליוני משתמשים ברחבי העולם. כנראה שאם היה ניתן להעלות תוצר מוגמר אל חנות היישומים בלחיצת כפתור, הייתם עושים זאת. עם זאת, פיתוח אפליקציות דורש מכם להתמסר לדרך שאינה בהכרח קצרה, כאשר היא כוללת בתוכה גם את יצירת האב טיפוס.
פיתוח אפליקציה אב טיפוס הוא מעין שלב מקדים שמאפשר לכם לקבל תמונה מוחשית של התמונות שרצות בדמיונכם. לעתים, מגלים כי תמונה שרצה בראש (לצורך העניין – החזון שלכם), לא בדיוק מתיישבת או מתאימה למציאות המשתמשים. עם פיתוח אפליקציה שכזו, ניתן לקבל מושג אודות התוצר הסופי שתנגישו לקהל המשתמשים בישראל ובעולם.
אפליקציה אב טיפוס ככרטיס הביקור שלכם בפני משקיעים
ישנם יזמים שהוגים רעיונות נפלאים לאפליקציות (הן לעולם האייפון – פיתוח אפליקציות לאייפון והן לעולם האנדרואדי – פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, כאשר עם אותם הרעיונות הם ניגשים למשקיעים. בכל מצב שכזה, על היזם להשקיע את כספו בשלבים הראשונים – זאת על מנת שהוא יוכל להציג רעיונות מוחשיים יותר לקהל המשקיעים. כשאתם משקיעים בפיתוח אפליקציה אב טיפוס, אתם למעשה יוצרים לעצמכם מוצר שאותו תוכלו להציג למניפה רחבה של משקיעים, כאשר המטרה היא לגרות, לעניין ולגרום להם לבסוף להשקיע בכם ובאפליקציה שלכם.
חשוב להבין כי אפליקציה שכזו היא מעין גרסת דמו, המעניקה מושג אודות מטרת האפליקציה, על אילו צרכים היא עונה, למי היא מיועדת, עד כמה היא תואמת את קהל היעד, עד כמה התפעול נוח (חווית המשתמש) וכיוצא בזה.
"אני אחסוך את העלויות של פיתוח אב טיפוס, מה כבר יכול להיות?"
לרצות לחסוך בשלב זה בדרך לפיתוח התוצר הסופי זה כמו לרצות לחסוך על עיצוב גרפי לאפליקציה. המון פעמים ישנה נטייה להפריד בין הפיתוח של האפליקציה, ובין הפיתוח של האב טיפוס. למעשה, מדובר על פרוייקט אחד המגלם בתוכו גם את שלב פיתוח האב טיפוס. לאורך פיתוח האפליקציה, תבינו כי פיתוח אב טיפוס למעשה חוסך לכם עלויות ולא מכניס אתכם למעגל של הוצאות. מדוע?
משום שבגרסה הראשונית והבסיסית של האפליקציה, ניתן לאתר כשלים, לחדד פינות ולשפר את התפעול הכולל והעיצוב של האפליקציה. בשלבים מתקדמים יותר, יהיה מורכב יותר לבצע שינויים שכאלו, כאשר שעות עבודה רבות יותר של אנשי הצוות – מהמפתחים ועד המעצבים, יעלו לכם עוד כסף. לכן, כדאי לבסס מעין סקיצה ראשונית של אב טיפוס, שלפיה יתבצע הפיתוח בהמשך.
חוות דעת מקהל משתמשים – רק אתם מרוויחים!
לפני שתעלו את האפליקציה לחנות היישומים, הרי שתוכלו באמצעות האב טיפוס לתת למשתמשים מזדמנים שהינם חלק מקהל היעד שלכם להתנסות באפליקציה. כך, אתם יכולים לקבל שיקוף בהיר וחוות דעת אמינה אוודת חווית השימוש הכללית:
- עד כמה המשתמשים נהנו מהשימוש באפליקציה
- האם האפליקציה ענתה על הציפיות שלהם
- האם הם ישובו להשתמש בה
- האם הם ימליצו לחברים להוריד אותה וכן הלאה…
רוצים גם אב טיפוס לאפליקציה שלכם? השאירו פרטים ונחזור אליכם.