מבלי לדעת מי אתם, סביר מאד להניח כי גם אתם תדעו להגדיר תוך שניות מהו "אינטרנט" וגם מהם "דברים". עם זאת, האם תדעו להסביר בבהירות מהו "האינטרנט של הדברים", או בקיצור – IOT? האינטרנט של הדברים מייצג את האינטראקציה הנוצרת בין עולם האינטרנטי- דיגיטלי, ובין העולם הפיסי בו חיים.
חברות פיתוח אפליקציות לא אחת מתבקשות לפתח אפליקציות שיכולות לתקשר עם העלם הפיסי. בעבר, בקשה שכזו הייתה יכולה להתפש כפנטזיה עתידנית, אך כיום, יותר מתמיד, מבינים כי הטכנולוגיה יכולה לתקשר (ועושה זאת בצורה נפלאה), עם המציאות היום יומית. כשמדברים על IOT, מדברים בעיקר על חפצים המחוברים לאינטרנט, שבזכותו אותו חיבור אונליין הם יכולים לתקשר עם בני אדם ועם הסביבה המציאותית.
חשוב להבין כי האינטרנט של הדברים יוצר קשרים לא רק בין אפליקציה לעולם הפיסי, אלא גם קשרים נוספים:
- תקשורת שבין מכשיר למכשיר.
- תקשורת שבין אדם אחד לאחר.
- תקשורת בין מחשב למכשיר ועוד…
האינטרנט של הדברים – עולם שלם באפליקציות
במכשיר החכם שלכם מותקנות שלל אפליקציות שפותחו ע"י חברה לפיתוח אפליקציות המשרתות אתכם על בסיס יומי: החל מאפליקציה שדרכה אתם שומעים מוסיקה, ועד אפליקציה שהודות לה אתם יכולים לנהוג בדרך הקצרה ביותר בדרך אל נקודת היעד שלכם. בעוד ישנן אפליקציות המשרתות אתכם בתחומו של המכשיר החכם בלבד, ישנן גם אפליקציות שבוחרות לתקשר עם חפצים חיצוניים. לדוגמא: שליטה מלאה בכיבוי ובהדלקה של המזגן בבית שלכם – באמצעות אפליקציה,
פתיחת שער החנייה באמצעות אפליקציה ייחודית, כיבוי אזעקת שווא שהופעלה בבית ועוד…
במה שונות האפליקציות המתקשרות את האינטרנט של הדברים?
פיתוח אפליקציות IOT מביא עמו בשורה חדשה ומרגשת, שמשפיעה באופן ישיר על חווית המשתמש של קהל המשתמשים.
בשונה מאפליקציות אחרות שנשארות בתחום המכשיר החכם בלבד, אפליקציות IOT שואפות ללוות את קהל המשתמשים גם אל עבר העולם האמיתי שבחוץ. אם בעבר היו אלו שהיו בטוחים כי התקשורת של "האדם אל מול המסך" היא השיא, הרי שכעת מכשיר מתקשר עם מכשיר.
חווית המשתמש היא אחד הדברים שיותר מתעכבים עליהם כשמפתחים אפליקציה. דעו כי אפליקציות IOT מראש זוכות לשביעות רצון גבוהה, פשוט מאחר והן מייעלות פעולות וחוסכות מאמץ רב בקרב המשתמשים. כך לדוגמא, אם בעבר אדם שהיה שוכח לכבות את המזגן בבית היה צריך לשוב אליו על מנת לחסוך בצריכת האנרגיה, הרי שכעת כל הנדרש ממנו הוא לכבות את המזגן דרך האפליקציה – גם אם הוא כבר הגיע למקום עבודתו.
אז מה דעתכם שהקומקום ידליק את עצמו רגע לפני שאתם חוזרים הביתה? אפליקציות IOT משדרגות את איכות החיים שלכם, ומאפשרות לכם לבצע שלל פעולות מרחוק. פקודות שאתם שולחים אל מוצרי חשמל וגופי תאורה הן רק ההתחלה, וכבר ישנן תחזיות מחמיאות באשר למה שהאינטרנט של הדברים יכול לייצר בסביבה המודרנית-טכנולוגית שבה כולם שותפים כיום. פעולות נוספות ומפתיעות שניתן לבצע כבר כיום: הדלקת הקומקום לטובת חימום המים בדרך חזרה מהעבודה,
חיישן המזהה תנועות ומדליק מוסיקה, מכשירים חכמים כדוגמת שעון דופק ועוד…
דוגמא הנוגעת ללב הישראלים: המזגן. במדינה שטופת שמש כמו ישראל, הרי שהשימוש במזגן הוא בלתי נמנע. עם זאת, בכל קיץ מחדש מלינים עוד ועוד ישראלים על הוצאות החשמל הגבוהות, שבמילים עדינות – קורעות את הכיס. אם מתמקדים לרגע על האינטרנט של הדברים, הרי שניתן להפוך את השימוש במזגן ליעיל יותר ולחסוך לא מעט:חיישנים המזהים תנועה בחלל ויודעים להדליק או לכבות את המזגן, כיבוי המזגן מרחוק במידה ושכחתם לכבות אותו, ויסות הטמפרטורה בהתאם לצרכים שלכם ועוד…